C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
6 jaja
6 kašika šećera
1,5 kašika C griza
3 kašike C kakaoa
3 kašike brašna
Treća kora:
6 belanaca
12 kašika šećera
1 kašika C griza
Fil:
6 žumanaca
250 g C šećera u prahu
250 g čokolade
1 margarin
2 C šlaga

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Kremisimo torta

Ovu tortu mi je baka pravila za rođendane kada sam bila mala i nedavno sam u staroj svesci naletela na recept. Jako ukusno i kremasto

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati jaja, šećer, C griz, C kakao i brašno i od toga ispeći dve kore, na 180 stepeni, oko 15 minuta.

Umutiti sastojke za treću koru, i to peći na 150 stepeni, oko 1 sat (treća kora treba malo više da se suši)

Za fil umutiti žumanca, C šećer u prahu, omekšalu čokoladu, margarin i C šlag.

Ređati crna kora-fil-bela kora-fil-druga crna kora i tortu premazati ostatkom fila.

Po želji možete umutiti još šlaga i premazati tortu ili narendati čokoladu odozgo.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata