C Slatka tradicija

Sastojci
300 g C šlag krema
3 kesice C pudinga od čokolade
200 g čokolade
2 kašike C kakaoa
1 C vanilin šećer
1 kašičica C praška za pecivo
2 kašičice C soda bikarbone
2 kašike sirćeta
800 ml mleka
200 g putera
3 šolje šećera (šolja od 200ml)
2 šolje vode
2 šolje brašna

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Puding čokolada Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremisimo čoko torta

Sočna torta sa tankim i mekim čoko koricama i čoko šlag filovima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Peku se 3 kore (od ove količine budu 3 tanke kore u okruglom kalupu promera 28 cm, može i manji kalup, onda kore budu malo deblje, ali ne smeta jer su jako sočne).

U šerpu sipati 2 šolje vode i 2 šolje šećera i staviti da provri, samo da se šećer istopi i ugasiti ringlu.

Kada se prohladi u to prosejati 2 šolje brašna, C kakao, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i C sodu bikarbonu, pa lepo izmešati i dodati 2 kašike sirćeta.

Podeliti smesu na 3 dela i peći koru po koru, oko 20-tak minuta na 180-200 stepeni zavisno od rerne.

Kora se više suši nego peče i treba da ostane blago lepljiva. 3 kore neka se hlade odvojeno da se ne zalepe.

Čokoladni fil:
U 800 ml mleka sipati preostalu šolju šećera i 3 kesice C pudinga od čokolade, skuvati. Dok je vruće izlomiti 200 g čokolade i lepo sjediniti.

Kada se prohladi dodati 200 g putera i izmiksati.

Beli fil:
Izmiksati 300 g C šlag krema sa 600 ml hladnog mleka (po uputstvu sa kesice).

Slaganje torte:
U okrugli kalup vratiti 1 koru, pa je premazati trećinom čokoladnog fila, preko ide beli fil, pa druga kora.

Staviti na kratko u frižider pa ponoviti postupak, posle svake kore tortu vratiti na kratko u frižider.

Kako je poslednji sloj beli možete odvojiti malo C šlag krema za ukrašavanje špricem ili narendati čokoladu ili već po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata