Početna > Recepti > Recepti za torte > Kremasta vanil torta
Sastojci
500 g mlevenog keksa
500 g mlevenog keksa sa maslacem
500 ml soka od pomorandže
125 g otopljenog margarina
1 čaša šećera
Vanil fil:
1,5 l mleka
5 C pudinga od vanile
5 kašika C čvrstina
125 g margarina
2 čaše šećera
4 kašike umućenog C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake
Dodatno:
15 krem banana
350 g jafa keksa
gazirana voda za mućenje šlag krema
sok od pomorandže za umakanje jafe
500 g C krem šlaga sa ukusom slatke pavlake za dekoraciju
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
Pomešati mleveni keks i mleveni keks sa maslacem, zatim dodati šećer, otopljeni margarin i umesiti smesu sa sokom od pomorandže.
Dobijenu koru rastanjiti na poslužavnik na kome ćete slagati tortu.
Vanil krem:
U mleko sipati šećer i ostaviti da provri, od ukupne količine mleka odvojiti mleko kojim ćemo razmutiti C puding od vanile i C čvrstin.
Zakuvati puding i skloniti sa vatre, u vruć puding odmah stavljamo margarin i pustimo da se ohladi.
Za to vreme umutimo C šlag sa kiselom vodom. Kada se fil ohladio, izmiksamo ga mikserom i dodamo 4 kašike umućenog C šlaga.
Slaganje torte:
Na koru od mlevenog keksa stavljamo iseckane krem banane, zatim polovinu vanil fila, zatim ređamo jafa keks tako da čokoladni deo jafa keksa bude okrenut ka gore.
Kafu umačemo u sok od pomorandže, preko jafe stavljamo drugi deo vanil krema i na kraju dekorišemo umućenim C šlagom sa ukusom slatke pavlake.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Torta je veoma ukusna i veoma izdašna. Najbolje je da prenoći u frižideru kako bi se svi ukusi sjedinili.