C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
15 belanaca
15 kašika C šećera u prahu
15 kašika mlevenih lešnika
6 kašike brašna
Za fil:
1 l mleka
15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 g C šećera u prahu
250 g margarina
150 g mlevenih lešnika
+ malo mleka da se natope lešnici (oko 100 ml)
200 g čokolade
Za ukrašavanje:
1 kesica C šlag krema

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Kremasta torta

Idealna za sve prilike

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Napravite 3 korice od po 5 belanca.

Belanca umutite sa šećerom u prahu, dodajte lešnike i brašno i lagano umešajte špatulom.

Pleh dim. 22 x 33 cm obložite papirom za pečenje, rasporedite masu i ispecite koru na 180 stepeni oko 15 min.

Na isti način umutite i ispecite i preostale 2 korice.

Za fil odvojite 7 žumanaca i umutite ih sa 10 kašika šećera i 9 punih kašika brašna i 200 ml mleka.

Ostatak mleka stavite da provri, smanjite temperaturu i skuvajte krem na tihoj vatri kuvajte neprestano mešajući.

Pokrijte prianjajućom folijom tako da folija dodiruje krem po sredini i ostavite da se skroz ohladi.

Preostalih 8 žumanaca umutite sa 250 g C šećera u prahu.

Posebno umutite 250 g margarina pa dobro izmiksajte sa žumancima.

Dodajte dobijenu smesu u ohlađen krem i sjedinite mikserom.

Odvojite 1/3 kreme i dodajte joj mlevene lešnike prethodno poparene sa malo vrelog mleka.

Izmešajte sa kremom.

U 1/3 kreme dodajte rastopljenu čokoladu a 1/3 nek ostane žuta.

Prvu koru stavite na poslužavnik, premažite 1/3 zute kreme,pa stavite drugu koru.

Na nju rasporedite krem sa lešnicima, stavite treću koru, premažite crnim filom.

Celu tortu odozgo i okolo premažite C šlagom i ukrasite po želji.

Dobro ohladite u frižideru pre služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čuvati tortu u frižideru.