C Slatka tradicija

Sastojci
0,5l mleka
1 C puding od čokolade
250 g margarina
3 jaja
3 kašike C prah šećera
3 kašike kristal šećera
1 C vanilin šećer
100 g čokolade za kuvanje
400 g keksa
2 pakovanja piškota
2 banane
C šlag krem od čokolade ili vanile
Ili C šlag sa vodom
Mleko za umakanje keksa
Za fil bez jaja idu 2 C pudinga od čokolade u 900 ml mleka

Naši proizvodi
Puding čokolada Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Kremasta keks-piškota torta

Spoj keksa, sočnih piškota i kremastog fila. Topi se u ustima... (u dve verzije).

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Puding skuvati sa kristal i C vanil šećerom. Ostaviti da se skroz ohladi.

U dubljoj posudi umutiti margarin sa C prah šećerom i žumancima. Belanca umutiti posebno u čvrst šam.

Kada se puding skroz ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom, zatim dodati 100 g otopljene čokolade. Sve lepo izmiksati da nema grudvica. Šam od belanaca umešati kašikom.

Na poslužavnik ređati keks umočen u mleko, preko keksa red fila, pa red piškota umočenih u mleko pa red fila. Zatim dve banane iseckane na kolutice pa opet red fila. Ponovo piškote, fil pa keks. I na kraju ukrasiti umućenim C šlagom.

Za fil bez jaja skuvati 2 pudinga u 900 ml mleka sa 6 kašika šećera i jednim C vanil šećerom. Skroz ohlađen sjadiniti sa prethodno umućenim margarinom i C prah šećerom, i 100 g otopljene čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kad kuvate puding od količine mleka za kuvanje izdvojite oko 150-200ml mleka i promešajte sa prahom da ne bi bilo grudvica.
Mleko za umakanje ugrejte da bude toplo.
Tortu brzo radite jer se fil od topline mleka sa strane po malo izliva.
Tortu napravite uveče za sutradan.
Hladiti u frižideru.