Početna > Recepti > Recepti za torte > Krem torta sa višnjama i keksom
Sastojci
Za puding od vanile:
700 ml mleka
2 C pudinga od vanile
2 kašike C čvrstina
2 C vanilin šećera
50 g bele čokolade
125 g putera ili margarina
Za fil od višanja:
oko 300 g višanja
200 ml vode
5 kašika šećera
2 kašike C čvrstina
Za puding od čokolade:
300 ml mleka
1 kesica C vanilin šećera
1 C puding od čokolade
1 puna kašika C kakaoa
I još:
oko 150 g plazma keksa
sok ili mleko za umakanje keksa
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U manji sud dobro izmešajte C puding, 2 kašike C čvrstina (gustina) i 2 dl mleka pa dodajte u ostatak provrelog mleka sa C vanilin šećerom.
Kuvajte uz mešanje i kada se zgusne dodajte čokoladu. Kada se istopi sklonite sa vatre, pokrijte stankom providnom folijom i ostavite da se hladi. U mlak puding dodajte puter ili margarin i sve dobro izmutite mikserom.
Posebno u sud stavite očišćene višnje, dodajte 1,5 dl vode i šećer i kuvajte dok se šećer ne otopi. U ostatak vode razmutite 2 kašike C čvrstina (gustina) pa dodajte u višnje. Kuvajte uz mešanje dok se fil ne zgusne pa sklonite sa vatre.
Na dnu kalupa za štrudlu poređajte polovinu keksa pokvašenog u soku ili mleku (napravite razmak između keksa) pa preko keksa sipajte polovinu pudinga. Preko pudinga stavite fil od višanja pa preko njega drugu polovinu pudinga. Preko pudinga poređajte ostatak keksa.
Tortu pokrijte tankom folijom i ostavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, a zatim je okrenite na dugačku tacnu za služenje.
Posebno rastvorite C puding i C kakao u mleku, dodajte C vanilin šećer i kuvajte dok se ne zgusne. Mlak puding prelijte preko torte.
Do služenja tortu držite u frižideru.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs