C Slatka tradicija

Sastojci
400 g piškota
3 C pudinga od čokolade
9 kašika šećera
1,7 l mleka ( 1,3l za fil + 0,4 l za potapanje piškota)
250 g maslaca
200 g čokolade za kuvanje
2 kesice C vanilin šećera
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Puding za torte i kolače sa ukusom čokolade Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Krem torta sa piškotama i čokoladom

Ljubav na prvi zalogaj! Lagana, osvežavajuća, kremasta torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Skuvati 3 pudinga sa 9 kašika šećera u 1,3 l mleka. U vruć puding dodati čokoladu i promešati.

Umutiti maslac i dodati ohlađenom pudingu. Dobro sjediniti i umutiti zajedno.

Kalup za tortu obložiti prozirnom folijom.

U hladno mleko ( oko 400 gr ) dodati 2 kesice vanilin šećera. Dobro promešati.

Piškote brzo umočiti sa obe strane i ređati u kalup. Prvo uz rub kalupa, a zatim na dno.

Staviti jednu trećinu fila, a zatim preko fila ponovo ređati piškote.

Staviti drugu trećinu fila i ponovo ređati piškote.

Staviti treći deo fila. Višak piškota koji viri iznad fila preseći i poređati preko fila. Ostaviti u frižideru preko noći.

Sutradan okrenuti tortu na tacnu gde ćemo servirati tortu i skinuti foliju.

Šlag stavljati odozgo.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

S obzirom da nema pečenja, torta se brzo pravi, ali zato vi dugo i slatko uživajte u njoj!