C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
7 belanaca
300 g šećera
malo soka od limuna
Za fil:
1 l mleka
3 pudinga C od vanile
7 žumanaca
1 margarin
100 g čokolade
3 kašike brašna

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Krem bananica torta

Ukusna brza torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 7 belanaca sa 300 g šećera i sokom od limuna. Peći na jedan sat na 150 stepeni.

Fil:
U 1 litar mleka skuvati smesu od 7 žumanaca, 3 pudinga C od vanile, 3 kašike brašna.

Kada se fil dobro ohladi dodati umućen margarin, 150 g C šećera u prahu, 3 kesice C vanilin šećera.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela.

U jedan dodati 100 g čokolade istopljene, a u drugi 10 komada seckanih krem bananica.

Na koru prvo naneti fil sa bananicama, pa sa čokoladom. Ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ko voli suvlju koricu može duže peći.