burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija20

Kraljica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora:

4 jajeta

150 g šećera

1,8 dl jogurta

1 dl ulja

150-170 g brašna

1/2 C praška za pecivo

2 kašike neskvika

2 dl čokoladnog mleka

Fil 1:

300 g mlevenog keksa

400 g kisele pavlake

100 g C šećera u prahu

3 kašike umućenog C šlaga

Fil 2:

500 ml mleka

100 g šećera

2 C pudinga od vanile

125 g margarina

100 g neskvika

Fil 3:

500 ml mleka

100 g šećera

2 C pudinga od karamele

125 g margarina

Za dekoraciju:

C šlag

Kraljica torta

Koraci pripreme

Kora:
Belanca razdvojite od žumanaca.

Belanca umutite u čvrst sneg sa šećerom. Zatim dodajte žumanca i kratko promutite. Nakon toga dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, C prašak za pecivo i neskvik, pa sve dobro sjedinite. Pecite na 200°C nekih 20 min. Zatim ostavite koru da se malo prohladi pa je prelijte čokoladnim mlekom.

Fil 1:
Pomešajte pavlaku, C šećer u prahu i keks, pa dodajte umućen šlag. Sve dobro sjediniti.

Fil 2:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super. Ostavite puding da se ohladi pa dodajte neskvik.

Fil 3:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super.

Ohlađene pudinge promiksajte mikserom da bi bili kremasti.

Filovanje:
Kora, fil od keksa, pa ostavite 15 minuta u frižider. Zatim čokoladni fil, pa opet ostavite 15 min. u frižider. Na kraju stavljate fil od karamele.

Zatim ostavite tortu da se malo stegne, pa je ukrasite C šlagom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kraljica torta

Koraci pripreme

Kora:
Belanca razdvojite od žumanaca.

Belanca umutite u čvrst sneg sa šećerom. Zatim dodajte žumanca i kratko promutite. Nakon toga dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, C prašak za pecivo i neskvik, pa sve dobro sjedinite. Pecite na 200°C nekih 20 min. Zatim ostavite koru da se malo prohladi pa je prelijte čokoladnim mlekom.

Fil 1:
Pomešajte pavlaku, C šećer u prahu i keks, pa dodajte umućen šlag. Sve dobro sjediniti.

Fil 2:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super. Ostavite puding da se ohladi pa dodajte neskvik.

Fil 3:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super.

Ohlađene pudinge promiksajte mikserom da bi bili kremasti.

Filovanje:
Kora, fil od keksa, pa ostavite 15 minuta u frižider. Zatim čokoladni fil, pa opet ostavite 15 min. u frižider. Na kraju stavljate fil od karamele.

Zatim ostavite tortu da se malo stegne, pa je ukrasite C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept