C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jajeta
150 g šećera
1,8 dl jogurta
1 dl ulja
150-170 g brašna
1/2 C praška za pecivo
2 kašike neskvika
2 dl čokoladnog mleka
Fil 1:
300 g mlevenog keksa
400 g kisele pavlake
100 g C šećera u prahu
3 kašike umućenog C šlaga
Fil 2:
500 ml mleka
100 g šećera
2 C pudinga od vanile
125 g margarina
100 g neskvika
Fil 3:
500 ml mleka
100 g šećera
2 C pudinga od karamele
125 g margarina
Za dekoraciju:
C šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag classic Puding sa ukusom vanilina Puding karamel

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kraljica torta

Kremasta, sa tri prelepa fila. Čist pogodak.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Belanca razdvojite od žumanaca.

Belanca umutite u čvrst sneg sa šećerom. Zatim dodajte žumanca i kratko promutite. Nakon toga dodajte jogurt i ulje. Zatim dodajte brašno, C prašak za pecivo i neskvik, pa sve dobro sjedinite. Pecite na 200°C nekih 20 min. Zatim ostavite koru da se malo prohladi pa je prelijte čokoladnim mlekom.

Fil 1:
Pomešajte pavlaku, C šećer u prahu i keks, pa dodajte umućen šlag. Sve dobro sjediniti.

Fil 2:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super. Ostavite puding da se ohladi pa dodajte neskvik.

Fil 3:
U 100 ml mleka razmutite pudinge. Ostatak stavite sa šećerom da provri. U provrelo mleko sipajte razmućen puding i kuvajte dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta pa dodajte margarin. Jako mešajte da bi se margarin sjedinio sa pudingom. U početku će masnoća plivati po površini, ali nista se ne plašite, samo jako mešajte malo duže i fil će biti super.

Ohlađene pudinge promiksajte mikserom da bi bili kremasti.

Filovanje:
Kora, fil od keksa, pa ostavite 15 minuta u frižider. Zatim čokoladni fil, pa opet ostavite 15 min. u frižider. Na kraju stavljate fil od karamele.

Zatim ostavite tortu da se malo stegne, pa je ukrasite C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru pecite u plehu dimenzija 37x27 ili približnih mera.