C Slatka tradicija

Sastojci
20 g svežeg kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
120 ml mlakog mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica brašna
350-400 g mekog belog brašna
60 g šećera
1 prstohvat soli
60 g putera, sobne temperature
1 jaje
Fil:
2 žumanca
2 kašike šećera
100 g suvog grožđa
100 g suvih šljiva
100 g suvih brusnica

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Kolač sa suvim voćem

Suvo voće ovom kolaču daje čarobni ukus, a tek C šećer u prahu, kao da je posut čarobnim česticama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Stavite izdrobljen kvasac sa kašičicom šećera i brašna u 120 ml mlakog mleka i ostavite da nadođe, nekih 10-tak minuta.

U pola količine brašna dodajte nadošli kvasac, šećer, so, puter, jaje i zamesite testo.

Postepeno dodajte ostatak brašna i mesite dok ne dobijete meko testo koje se sasvim malo lepi za ruke. Ostavite testo da se odmora oko 40 minuta.

Premesite testo i dodajte još brašna ako vam je potrebno. Rastanjite što tanje, premažite sa žumancima i šećerom.

Pospite po celoj površini suvo grožđe, šljive i brusnice. Umotajte testo u rolnu. Premažite žumancetom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre služenja kolač obilato posuti C šećerom u prahu.