C Slatka tradicija

Sastojci
150 g puter keksa
2 pakovanja C pudinga sa ukusom vanilina
1 l mleka
2 kesice C vanilin šećera
1 kesica C šlaga
oko 300 g očišćenih višnji
šarene šećerne mrvice

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kolač sa keksom i filom od višanja

Sočni i fini kremasti kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U vatrostalnu posudu naređajte sloj keksa, tako da dno bude prekriveno. Skuvajte jedan C puding od vanile. Na kraju dodati C vanilin šećer.

Polovinu pudinga sipajte preko keksa, naredjajte još jedan sloj keksa. Sipajte preostali puding. Ostavite da se ohladi.

Skuvajte drugi C puding od vanile, na kraju pripreme dodajte očišćene višnje i C vanilin šećer. Sve zajedno izmešati.

Dok pravite puding stavite malo manje mleka da bi se fil stegao, ili dodajte jedan C želatin. Sipajte fil sa višnjama preko pudinga od vanile sa keksom.

Ostaviti bar 3 h u frižideru (najbolje preko noći) da se krem stegne.

Umutite jedan C šlag. Raspodelite šlag preko fila od višanja i do posluživanja držite u frižideru.

Kolač možete ukrasiti po želji. Ja sam dodala šarene šećerne mrvice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Do serviranja držite u frižideru, bilo bi dobro da napravite kolač dan ranije.