C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika C šećera u prahu
20 kašika C kokosovog brašna
10 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
250 g C šećera u prahu
1 margarin
100 g C mleka u prahu
500 g C krem šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno Prašak za pecivo Zamena za mleko u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Kokos torta

Prava torta za ljubitelje kokosa. Sočna, kremasta i veoma izdašna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Peku se dve korice od po: 5 belanca i 5 kašika C šećera u prahu. Dodati 5 kašika C kokosa pomešanog sa 1 kašikom brašna i 1 kašičicom C praška za pecivo.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Treća kora je ista, samo što umesto kokosa se stavi 5 kašika oraha.

Fil:
Na pari skuvati 15 dobro umućenih žumanaca sa 250 g C šećera u prahu.

Kada se fil skuva ostaviti da se ohladi, pa dodati umućen margarin i C zamenu za mleko u prahu.

Tortu filovati tako da kora sa orasima bude u sredini između dve kokos korice.

Celu tortu ukrasiti umućenim C šlagom po uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil možete kuvati dok se peku korice. Ako nemate vremena da torta odstoji, kako bi korice omekšale od fila, možete ih po malo nakvasiti šerbetom.