Početna > Recepti > Recepti za torte > Kokos torta
Sastojci
Za kore:
10 belanaca
300 g šećera
1 kašika jakog sirćeta
2 kašike brašna
200 C g kokosovog brašna
Za fil:
10 žumanaca
200 g C šećera u prahu
150 ml mleka
1 kašika C čvrstina
250 g margarina
Za dekoraciju:
2 kesice C šlaga
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutite čvrst sneg od belanaca i u njega sipajte kašiku po kašiku šećera. Zatim i sirće.
Lagano umešajte brašno i kokosovo brašno. Testo preručite u dobro podmazan pleh.
Pecite oko pola sata na 150 stepeni.
Za fil umutite žumanca i C šećer u prahu, sipajte mleko, C čvrstin i brašno, pa kuvajte na pari da dobijete gust krem.
Ohladite ga i sastavite sa penasto umućenim margarinom, pa tom smesom filovati kore.
Tortu ukrasiti C šlagom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs