C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
10 belanaca
300 g šećera
1 kašika jakog sirćeta
2 kašike brašna
200 C g kokosovog brašna
Za fil:
10 žumanaca
200 g C šećera u prahu
150 ml mleka
1 kašika C čvrstina
250 g margarina
Za dekoraciju:
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Kokosovo brašno Šećer u prahu Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos torta

Veoma kremasta i ukusna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite čvrst sneg od belanaca i u njega sipajte kašiku po kašiku šećera. Zatim i sirće.

Lagano umešajte brašno i kokosovo brašno. Testo preručite u dobro podmazan pleh.

Pecite oko pola sata na 150 stepeni.

Za fil umutite žumanca i C šećer u prahu, sipajte mleko, C čvrstin i brašno, pa kuvajte na pari da dobijete gust krem.

Ohladite ga i sastavite sa penasto umućenim margarinom, pa tom smesom filovati kore.

Tortu ukrasiti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata