C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
10 belanaca
1 prstohvat soli
10 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
150 g C kokosa
Fil I:
10 žumanaca
100 g šećera
1 C vanilin šećer
300 g čokolade
50 ml mleka
125 g margarina
Fil II:
100 g C kokosa
2 C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kokosovo brašno Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Kokos torta

Kremasto čokoladno čudo. Nije samo za ljubitelje kokosa vec je po svačijoj meri. Jednim zalogajem utonite u fantaziju.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Dodajte belancima prstohvat soli i mutiti mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete čvrst sneg.

U drugoj posudi umešajte ostale sastojke (brašno, C prašak za pecivo, C kokos) i varjačom lagano umešajte u čvrst sneg od belanaca.

Peći na 150-180 stepeni dok biskvit ne požuti. Kada se biskvit ohladi iseći na tri dela (kore) i malo poprskati mlekom.

Fil I:
Žumanca, šećer i C vanilin šećer mutiti mikserom pa kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati čokoladu i mleko i kuvati par minuta dok se ne sjedini.

Kada se ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.

Fil II:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, dodati C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete izdvojiti kokos da pospete preko torte.
Ređanje kora - fil I - fil II - kora - fil I - fil II...