burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcija24

Kokos torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Kore:

10 belanaca

1 prstohvat soli

10 kašika šećera

3 kašike brašna

1 kašičica C praška za pecivo

150 g C kokosa

Fil I:

10 žumanaca

100 g šećera

1 C vanilin šećer

300 g čokolade

50 ml mleka

125 g margarina

Fil II:

100 g C kokosa

2 C šlaga

Kokos torta

Koraci pripreme

Kore:
Dodajte belancima prstohvat soli i mutiti mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete čvrst sneg.

U drugoj posudi umešajte ostale sastojke (brašno, C prašak za pecivo, C kokos) i varjačom lagano umešajte u čvrst sneg od belanaca.

Peći na 150-180 stepeni dok biskvit ne požuti. Kada se biskvit ohladi iseći na tri dela (kore) i malo poprskati mlekom.

Fil I:
Žumanca, šećer i C vanilin šećer mutiti mikserom pa kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati čokoladu i mleko i kuvati par minuta dok se ne sjedini.

Kada se ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.

Fil II:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, dodati C kokos.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kokos torta

Koraci pripreme

Kore:
Dodajte belancima prstohvat soli i mutiti mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete čvrst sneg.

U drugoj posudi umešajte ostale sastojke (brašno, C prašak za pecivo, C kokos) i varjačom lagano umešajte u čvrst sneg od belanaca.

Peći na 150-180 stepeni dok biskvit ne požuti. Kada se biskvit ohladi iseći na tri dela (kore) i malo poprskati mlekom.

Fil I:
Žumanca, šećer i C vanilin šećer mutiti mikserom pa kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati čokoladu i mleko i kuvati par minuta dok se ne sjedini.

Kada se ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.

Fil II:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, dodati C kokos.

Autor

Tanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept