Početna > Recepti > Recepti za torte > Kokos torta
Sastojci
Kore:
10 belanaca
1 prstohvat soli
10 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kašičica C praška za pecivo
150 g C kokosa
Fil I:
10 žumanaca
100 g šećera
1 C vanilin šećer
300 g čokolade
50 ml mleka
125 g margarina
Fil II:
100 g C kokosa
2 C šlaga
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 24
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kore:
Dodajte belancima prstohvat soli i mutiti mikserom dodavajući šećer sve dok ne dobijete čvrst sneg.
U drugoj posudi umešajte ostale sastojke (brašno, C prašak za pecivo, C kokos) i varjačom lagano umešajte u čvrst sneg od belanaca.
Peći na 150-180 stepeni dok biskvit ne požuti. Kada se biskvit ohladi iseći na tri dela (kore) i malo poprskati mlekom.
Fil I:
Žumanca, šećer i C vanilin šećer mutiti mikserom pa kuvati na pari. Kada počne da se zgušnjava dodati čokoladu i mleko i kuvati par minuta dok se ne sjedini.
Kada se ohladi dodati margarin i umutiti mikserom.
Fil II:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice, dodati C kokos.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Možete izdvojiti kokos da pospete preko torte.
Ređanje kora - fil I - fil II - kora - fil I - fil II...