C Slatka tradicija

Sastojci
Kora (za jednu):
3 belanca
1 žumance
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika C kakao
2 kašike ulja
2 kašike tople vode
3 kašike C kokosa
1 C vanilin šećer
1/2 kesice C praška za pecivo
Tamni krem:
300 ml slatke pavlake
250 g crne čokolade
3 kašike C šećera u prahu
Beli krem:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
10 kašika šećera
8 kašika C čvrstina
5 žumanceta
100 g C kokosa
300 ml slatke pavlake
Dekoracija:
C kokos, čokolada

Naši proizvodi
Kakao prah Kokosovo brašno Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kokos fantazija

Za ljubitelje kokosa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Zatim dodati ostele sastojke i dobro sjediniti. Smesu sipati u kalup obložen pek papirom. Koru peći 10-15 minuta na temperaturi oko 160°C.
(napraviti 3 ovakve kore).

Tamni krem:
Slatku pavlaku zagrejati na tihoj vatri. Zatim dodati šećer i čokoladu. Mešati dok se čokolada ne otopi. Nesme da pocne da ključa. Ohladiti krem u zamrzivaču.

Beli fil:
U 200 ml mleka dodati gustin,žumanke i puding pa dobro izmešati. U preostalo mleko dodati šećer i mleko sa prethodno sjedinjenim sastojcima (C čvrstin, puding, žumanca) i kuvati na pari uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Kada krem dobije dovoljnu gustinu, dodati C kokos i dobro promešati. Skloniti krem sa vatre i ohladiti. Dok se krem hladi, potrebno ga je par puta izmiksati mikserom. U hladan krem dodati prethodno umućenu slatku pavlaku i dobro promešati.

Finalni postupak: kora - tamni krem - beli krem....

Na kraju posuti C kokosom ili preliti čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata