C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
150 g seckanih oraha
7 belanaca
14 kašika šećera
2 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
(300 g krema za premazivanje kore)
Za fil:
1 l mleka
15 kašika šećera
7 žumanaca
4 C pudinga od vanile
250 g margarina
100 g crne čokolade
250-300 g celog keksa
Dekoracija:
3 C šlag krema od čokolade

Naši proizvodi
Šlag krem sa ukusom čokolade Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Kinder torta sa orasima

Slatka i veoma ukusna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pleh obložiti pek papirom i posuti seckanim orasima. Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, dodati ulje, brašno i C prašak za pecivo, pa sve lagano promešati varjačom.

Smesu sipati preko oraha i peći na 200°C oko 20 minuta. Pečenu koru premazati kremom (stranu gde su orasi).

Fil:
Žumanca umutiti sa 4 C pudinga od vanile i malo mleka da nema grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, pa u provrelo mleko dodati umućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.

U ohlađeni fil dodati jedan umućen margarin.

Fil podeliti na 2 dela. U jedan deo dodati čokoladu otopljenu na pari.

Filovanje: kora sa kremom - žuti fil - keks natopljen mlekom - crni fil - C šlag krem (po ukusu).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pripremiti prvo fil zbog hlađenja. Tortu dekorisati po ukusu.