C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
12 belanaca
250 g šećera
1 kašika jabukovog sirćeta
250 g krupno mlevenih lešnika
200 g eurokrema
Za fil:
12 žumanaca
12 kašika šećera
3 kesice C pudinga od vanile
7 kašika C čvrstina
200 g margarina
1,5 l mleka
300 g čokolade
Još:
2 C šlag classic
celi lešnici, gotove puslice-po želji

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Kinder torta

Prelep desert pun kremastog fila sa hrskavom koricom od belanaca.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Od belanaca i šećera umutiti čvrst šam uz dodatak kašike jabukovog sirćeta.

U pleh u kome će se kora sušiti, preko pek-papira usuti krupno mlevene lešnike.

Preko njih istresti smesu za koru i lepo poravnati.

Sušiti u rerni na 120 stepeni oko sat vremena.

Pečenu koru ohladiti, pa okrenuti tako da lešnici budu odozgo. Preko njih premazati eurokrem u tankom sloju.

Žumanca i šećer penasto umutiti, pa im dodati C puding, C čvrstin, i sve zajedno ukuvati u mleko koje vri.

Fil ohladiti, pa mu dodati umućen margarin. Zatim ga podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 300 g otopljene čokolade, a drugi ostaje bez dodataka.

Na koru premazanu eurokremom ređati naizmenično svetle i tamne kugle (vaditi ih kašikom za sladoled). Tako raditi sve dok ima materijala.

Tortu ukrasiti šlagom, celim lešnicima, puslicama ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata