C Slatka tradicija

Sastojci
Piškota:
6 belanaca
150 g šećera
100 g mlevenog lešnika
50 g brašna
Prvi fil:
400 ml slatke pavlake
300 g bele čokolade
50 g lešnika iseckanih
Drugi fil:
6 žumanaca
300 ml mleka
3 kašike šećera
1 C vanilin šećer
1 C puding sa ukusom slatke pavlake
100 ml slatke pavlake
200 g krem sira
50 g napolitanki noisette seckanih
I još:
100 g noisette čokolade
1 C šlag krem sa ukusom čokolade (60 g)
150 ml mleka
Za dekoraciju (opciono):
čokoladne mrvice
lešnik
čokolada

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Miss Tatjana

Kinder bueno torta

Proveren recept za neodoljivu tortu. Idealna za praznične prilike i sve vrste slavlja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Penasto umutiti belanca i šećer, te postepeno dodavati mleveni lešnik i brašno. Peći u kalupu prečnika 26 cm, na 180°C oko 15 minuta.

Prvi fil:
Slatku pavlaku i otopljenu belu čokoladu (koja nije vruća) umutiti penasto, te dodati seckani lešnik. Ostaviti u frižider da se malo stegne.

Drugi fil:
100 ml mleka umutiti sa šećerom, C vanilin šećerom, C pudingom i žumancima. Dobijenu smesu ukuvati u 200 ml mleka. Ostaviti sa se ohladi. Slatku pavlaku i sir sjediniti, dodati iseckane napolitanke, te dodati ohlađeni žuti fil.

Piškotu iseći horizontalno na dva dela, a svaku koru premazati sa 50 g otopljene noisette čokolade.

Prvu koru premazati polovinom tamnog fila, pa polovinom svetlog fila, te staviti drugu koru preko toga. Ponoviti postupak.

Umutiti C šlag krem sa mlekom, te premazati celu tortu.

Dekorisati tortu po želji (čokoladne mrvice, otopljena čokolada, iseckani lešnici...).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata