C Slatka tradicija

Sastojci
Kore od belanaca:
6 belanaca
200 g C Šećera u prahu
120 g mlevenog oraha
40 g brašna
Čokoladna kora:
2 jaja
100 g šećera
100 g brašna
25 g C Kakao praha
50 ml ulja
50 ml mleka
1 kašičica C Praška za pecivo
Preliv za čokoladnu koru:
100 ml mleka
25 g šećera
50 g čokolade
Fil:
6 žumanaca
180 g C Šećera u prahu (100 + 80)
1 kesica C Vanilin šećera
150 g putera
400 ml mleka
1 kesica C Pudinga sa ukusom vanilina
25 g C Čvrstina

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept je za vas pripremila C Slatka tradicija

Kenedi torta

Izdašna i tradicionalna poslastica koja je idealna za sve proslave.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16 parčića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema kora od belanaca:
Umutiti belanca, dodati šećer, pa mutiti još 5 minuta. Dodati brašno i orahe, rasporediti na pleh u obliku kruga prečnika 22 cm. Od ove smese napraviti dve kore. Peći 12 min u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni.

Priprema čokoladne kore:
Umešati jaja, ulje, šećer i mleko. Dodati u to kakao, prašak za pecivo, brašno. Povezati dva dela i sipati u okrugli pleh prečnika 22 cm. Peći u zagrejanoj rerni na 170 C stepeni 15 minuta.

Preliv za čokoladnu koru:
Zagrejati mleko i šećer i u tome istopiti čokoladu.

Priprema fila:
Umešati sve sastojke osim putera i 80 g šećera u prahu. Skuvati na srednjoj vatri, 12-15 minuta uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi.
Pensto umutiti puter sa 80 g šećera u prahu i povezati sa ohlađenim filom.

Slaganje i dekoracija:
Kora od belanaca sa orasima, fil, čokoladna kora (preliti prelivom za čokoladnu koru), fil, kora sa belancima. Ohladiti da se dobro stegne.

Umutiti šlag i dekorisati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata