burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 litar mleka

3 pudinga od čokolade

1 kašika C čvrstina

700 g keksa - pti ber, bevita, zlatni pek

1/2 margarina

šećer po ukusu

šlag krem od čokolade

Keks torta

Koraci pripreme

Od 1 litre mleka oduzeti 1 šolju, u ostalo staviti šećer i staviti na šporet da prokuva.

Sa šoljom mleka umutiti puding i gustin, pa sve zakuvati sa mlekom i šećerom.

U vruć, skuvani puding dodati margarin, promešati da se otopi i sjedini sa pudingom.

U dubljem plehu ili tacni poređati jedan red keksa, preliti vrućim filom, ponavljati dokle god ima keksa i fila.

Ohlađeno staviti u frižider, a kada odstoji par sati premazati i ukrasiti šlag kremom od čokolade ili preliti celu tortu istopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Keks torta

Koraci pripreme

Od 1 litre mleka oduzeti 1 šolju, u ostalo staviti šećer i staviti na šporet da prokuva.

Sa šoljom mleka umutiti puding i gustin, pa sve zakuvati sa mlekom i šećerom.

U vruć, skuvani puding dodati margarin, promešati da se otopi i sjedini sa pudingom.

U dubljem plehu ili tacni poređati jedan red keksa, preliti vrućim filom, ponavljati dokle god ima keksa i fila.

Ohlađeno staviti u frižider, a kada odstoji par sati premazati i ukrasiti šlag kremom od čokolade ili preliti celu tortu istopljenom čokoladom.

Autor

Nada

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept