C Slatka tradicija

Sastojci
800 g petit keksa
1,1 l mleka (900+200)
250 g šećera
2 C vanilin šećera
3 C pudinga od vanile
375 g maslaca
150 g mlevenog keksa
200 g čokolade
150 g malina
200 g C šlaga za dekoraciju

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Keks torta sa malinama

Lagana i laka za pripremu torta koju svi vole.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati 900 ml mleka, šećer i C vanilin šećer.

Posebno sjediniti 200 ml hladnog mleka i 3 C pudinga od vanile, pa dodati u privredi mleko i skuvati Fil.

Kada se skuva, prekriti prijanjajućom folijom i ostaviti da se ohladi.

Maslac posebno umutiti mikserom i dodati u ohlađen Fil, pa podeliti na 3 dela.

U prvi deo dodati 150 g mlevenog keksa. U drugi deo dodati 200 g čokolade otopljene. U treću deo dodati 150 g malina.

Na tacnu ređati keks prethodno potopljen u mleko, 20 komada, pa premazati sa prvim filom, pa ponovo keksa-drugi fil-keks- treći Fil i na kraju keks.

Preko keksa staviti 200 g C šlaga i dekorisati po želji.

Komentari potrošača:

17.09.2023
Savršeno

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata