C Slatka tradicija

Sastojci
600 ml mleka
4 žumanca
2 C vanilin šećera
1 C puding od vanile
150 g šećera
150 g margarina
300 g malina
300 g keksa
200 ml slatke pavlake
200 ml (za umakanje keksa)

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Keks torta sa malinama

Divno kremasto, brzo se napravi, a još brze pojede.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti mleko sa šećerom da se kuva, a prethodno odvojiti oko 200 ml da se razmuti puding i žumanca.

Kada mleko provri ukuvati puding i žumanca.

Kada se fil skuva skloniti sa vatre pa umešati margarin i mešati dok se margarin skroz ne otopi i sjedini sa filom.

Uzeti manji kalup i obložiti ga alu folijom. Ukupnu količinu keksa podeliti na tri dela (za tri reda).

Umakati keks u mleko pa ređati u kalupu jedan red. Onda preliti sa polovinom fila, pa rasporediti polovinu malina.

Postupak ponoviti, keks, fil, maline i na kraju zavšiti keksom. Pokriti folijom.

Ostaviti u frižideru najbolje preko noći.

Onda sutra dan okrenuti naopako, izvaditi iz kalupa.

Izmutiti slatku pavlaku pa premazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata