Početna > Recepti > Recepti za torte > Keks torta sa malinama
Sastojci
600 ml mleka
4 žumanca
2 C vanilin šećera
1 C puding od vanile
150 g šećera
150 g margarina
300 g malina
300 g keksa
200 ml slatke pavlake
200 ml (za umakanje keksa)
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Staviti mleko sa šećerom da se kuva, a prethodno odvojiti oko 200 ml da se razmuti puding i žumanca.
Kada mleko provri ukuvati puding i žumanca.
Kada se fil skuva skloniti sa vatre pa umešati margarin i mešati dok se margarin skroz ne otopi i sjedini sa filom.
Uzeti manji kalup i obložiti ga alu folijom. Ukupnu količinu keksa podeliti na tri dela (za tri reda).
Umakati keks u mleko pa ređati u kalupu jedan red. Onda preliti sa polovinom fila, pa rasporediti polovinu malina.
Postupak ponoviti, keks, fil, maline i na kraju zavšiti keksom. Pokriti folijom.
Ostaviti u frižideru najbolje preko noći.
Onda sutra dan okrenuti naopako, izvaditi iz kalupa.
Izmutiti slatku pavlaku pa premazati tortu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs