C Slatka tradicija

Sastojci
4 dl mleka
150 g šećera
1 kesica C pudinga sa ukusom vanile
100 g C kokosa
100 g putera ili margarina
1 kesica C šlaga (šlag krem beli)
120 ml mleka
150 g lomljenog keksa
75 ml mleka
1 kašičica arome ruma

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Kokosovo brašno Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica

Keks torta sa kokosom

Lagana kremasta torta sa lomljenim keksom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
3 dl mleka i šećer stavite da provri, a u 1 dl mleka razmutite C puding.

Skuvajte puding na uobičajen način.

U vruć puding umešajte C kokos i puter/margarin.

Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Ohladite fil u frižideru.

U uhlađen fil umešajte umućen C šlag krem.

Izlomljeni keks poprskajte mlekom i aromom ruma, pa ga umešajte u fil sa kokosom.

Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom, sipajte smesu, poravnajte i ostavite u frižideru da se stegne (najbolje preko noći).

Tortu okrenite na poslužavnik, skinite foliju i dekorišite po izboru – čokoladnom glazurom, šlagom, kokosom.

Moj izbor je čokoladna glazura.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata