C Slatka tradicija

Sastojci
750 g petit keksa
1,5 l mleka
5 C pudinga sa ukusom vanile
3 C vanilin šećera
100 g bele čokolade
250 g maslaca
6 kašika kristal šećera
150 g C šećera u prahu
200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Keks torta

Laka za spremiti, a savršenog ukusa!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odmeriti malo mleka i sjediniti sa C pudingom, šećerom i C vanilin šećerom, a ostatak od 1,5 l staviti na ringlu da proključa.

Kada proključa, zakuvavamo puding i mešamo dok se ne stegne. Sklonimo sa ringle i odmah dodajemo u vruć fil belu čokoladu i mešamo dok se ona ne otopi.

Ostavljamo fil da se skroz ohladi. Sada umutimo slatku pavlaku i sklanjamo je sa strane.

U drugu posudu mutimo omakšani maslac i C šećer u prahu, kada se to sjedini dodajemo toj masi i ohlađen puding.

Zatim mutimu smesu od pudinga i maslaca dok se ne sjedini, dodajemo zatim slatku pavlaku toj smesi i opet mutimo.

Keks sam plehu ređala 5x4. Fil delimo na tri dela.

Ređanje: keks - fil - keks - fil - keks - fil - keks.

Ostavimo tortu par sati da se stegne u frižideru.

Za dekoraciju sam korisitla šlag, čokoladu, a vi možete dekorisati po želji!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kalup sam obložila alu folijom, pa tek onda ređala keks-tortu, da bih kasnije mogla da je prevrnem na tacni, može se odmah slagati i na tacni, ali onda keks beži.