C Slatka tradicija

Sastojci
Za fil:
600 ml mleka
4 kašike šećera (ili više po ukusu)
2 kašike C čvrstina (40 g)
1 kašika C kakao praha (cca 15 g)
1 kesica C vanilin šećera
100 g crne čokolade
50 g putera/margarina
250 g keksa po izboru
100 ml jače crne kafe
100 ml mleka
1 kesica C vanilin šećera
Završnica:
1 kesica C šlag krema sa ukusom čokolade
mleko prema uputstvu sa pakovanja

Naši proizvodi
Čvrstin Kakao prah Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica

Keks torta

Lagana za pripremu, svi će je obožavati!

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

400 ml mleka i šećer stavite da provri. U ostatku mleka (200 ml) razmutite: C čvrstin/gustin, C kakao prah i C vanilin šećer.

Kada mleko provri, sipajte razmućenu smesu i kuvajte nekoliko minuta uz neprekidno mešanje. Sklonite sa ringle i umešajte čokoladu i puter/margarin.

Mešajte dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Prohladite fil (prethodno ga prekrijte providnom folijom kako se ne bi uhvatila korica).

Sjedinite kafu, mleko i C vanilin šećer. Poželjno je da kafa i mleko budu mlaki kako bi se keks brže ovlažio (u vrelu kafu možete sipati hladno mleko).

Modlu za hleb (ili neku drugu po izboru) obložite folijom i poređajte keks koji ste prehodno dobro natopili.

Sipajte trećinu fila i poravnajte. Postupak ponavljate dok ne utrošite sve sastojke (4 reda keksa i 3 reda fila).

Tortu staviate u frižider na nekoliko sati da se stegne.

Okrenite je na poslužavnik, skinite foliju i premažite umućenim C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata