C Slatka tradicija

Sastojci
1 veće pakovanje keksa
6-7 kašika šećera
1,5 l mleka
4 kesice C pudinga od vanile
1 margarin
1 kesica C šlag krema

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Keks torta

Ukusna torta koja se sprema jako brzo i bez pečenja!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U dubljoj šerpi sipamo 700 ml mleka i 6-7 kašika šečera i stavimo na šporet do ključanja.

U manjoj posudi sipamo 300 ml mleka i postepeno dodajemo jednu po jednu kesicu C pudinga od vanile (puding se dodaje u hladno mleko). Ovu smesu mešamo brzo da se ne bi pojavile grudvice.

Kada mleko i šećer krenu da ključaju, isključimo ringlu i dodamo prethodno sjedinjeni puding sa mlekom. Zatim dodamo ceo margarin.

Mutimo mikserom dok smesa ne postane sjedinjena.

Kada sjedinimo smesu, ostavimo u frižider da se ohladi i učvrsti.

Kada budemo sigurni da je smesa dovoljno čvrsta za mazanje izvadimo posudu iz frižidera.

U manjoj posudi sipamo malo mleka, dovoljno da imamo da umočimo sav keks.

Umačemo jedan po jedan keks u mleko i ređamo po želji. Kada naređamo prvi sprat, preko mažemo smesu, zatim drugi sprat od keksa i opet smesa.

Ređamo sve dok imamo smese i keksa. Poslednji i prvi sprat treba da budu od keksa. Ostavimo u frižider da se stegne, za to vreme spremamo šlag.

U posudu sipamo 200 ml hladnog mleka i 100 g C šlag krema. Mutimo mikserom dok ne dobijemo dovoljno čvrstu smesu za mazanje.

Izvadimo tortu iz frižidera i premažemo C šlag kremom. Tortu ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mutiti mikserom kako ne bi došlo do stvaranja grudvica.
Tortu ostaviti u fružider dovoljno dugo da se stegne, kako se prilikom šlagiranja ne bi smesa pomešala sa šlagom.