Početna > Recepti > Recepti za torte > Keks torta
Sastojci
Za smesu:
1 l mleka
8 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
250 g margarina
600 g keksa
Za filovanje:
2 kesice C šlag krem sa ukusom vanile
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Za smesu:
U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri.
Zaebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, šećer i C vanilin šećer i ukuvati u vrijuće mleko.
Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.
Ostaviti da odstoji pet minuta.
U smesu dodati lomljen keks i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.
Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti.
Ostaviti da se ohladi. Tortu izručiti na tacnu.
C šlag sa ukusom vanile umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.
Dekorisati je po sopstvenom izboru.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Preko C šlag krema sam rasporedila maline (po sredini torte).
Vi je dekorišite po svojoj želji. Svakako dobijate veoma ukusnu tortu.