C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
1 l mleka
8 kašika šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
250 g margarina
600 g keksa
Za filovanje:
2 kesice C šlag krem sa ukusom vanile

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Keks torta

Brzo se sprema, a fantastičnog je ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za smesu:
U šerpu usuti 800 ml mleka i staviti na vatru da provri.

Zaebno, u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding, šećer i C vanilin šećer i ukuvati u vrijuće mleko.

Kada dobije potrebnu gustinu skloniti šerpu sa ringle, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi.

Ostaviti da odstoji pet minuta.

U smesu dodati lomljen keks i izmešati kako bi se sastojci sjedinili.

Kalup obložiti providnom prianjajućom folijom, usuti pripremljenu smesu i ravnomerno je rasporediti.

Ostaviti da se ohladi. Tortu izručiti na tacnu.

C šlag sa ukusom vanile umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.

Dekorisati je po sopstvenom izboru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preko C šlag krema sam rasporedila maline (po sredini torte).
Vi je dekorišite po svojoj želji. Svakako dobijate veoma ukusnu tortu.