C Slatka tradicija

Sastojci
700 ml mleka
2 C pudinga od karamele
160 g margarina
160 g C šećera u prahu
2 kašike kristal šećera
40 komada petit keksa
100 g mlevenog keksa
1 kašika C kakaoa
1 C vanilin šećer
400 ml mleka
100 g C šlag krem beli
150 ml vode

Naši proizvodi
Puding karamel Šećer u prahu Kakao prah Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Keks torta

Jednostavna i ukusna!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12-14
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kuvamo puding. Posebno razmutiti 150 ml mleka, C puding i 2 kašike šećera, a ostatak ostaviti da provri. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Ohladiti.

200 ml mleka staviti da provri, a mleveni keks, C kakao i C vanilin šećer pomešati, pa preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se hladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu,pa postepeno dodavati puding i miksirati.

Umutiti C šlag sa vodom, pa dodati 2 kašike šlaga u puding. Polako misksirati da bi fil ispao gust.

Podeliti fil na dva dela. U jedan deo dodati smesu sa keksom.

Zagrejati mleko. Keks umakati u toplo mleko i ređati u 2 reda po 5 komada.

Mazati tamni fil, pa svetli fil, pa opet keks i tako dok ne utrošite keks i filove.

Premazati ostatkom šlaga.

Komentari potrošača:

24.03.2020
Super jednostavan recept. Obožavam keks tortu, a i moja porodica

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne mazati predebelo filove, da bi imalo dovoljno do kraja.
Ostaviti preko noći da se lepo stegne i keks upije mleko i kreme.

PRIJATNO!