C Slatka tradicija

Sastojci
450 g mlevenog keksa
250 g mlevenih oraha
1,5 kg banana
4 žumanceta
250 g C šećera u prahu
250 g putera
100 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
300 ml soka od pomorandže
sok od jednog limuna

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Emilija

Keks banana torta

Preukusna sočna torta koja se brzo priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.

Posebno umutiti puter, C šećer u prahu i žumanca. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.

Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.

U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.

Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.

U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.

Tortu staviti u frižider da se stegne 2 sata, a potom je izvaditi iz kalupa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata