burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Keks banana torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

450 g mlevenog keksa

250 g mlevenih oraha

1,5 kg banana

4 žumanceta

250 g C šećera u prahu

250 g putera

100 g čokolade za kuvanje

200 ml slatke pavlake

300 ml soka od pomorandže

sok od jednog limuna

Keks banana torta

Koraci pripreme

Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.

Posebno umutiti puter, C šećer u prahu i žumanca. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.

Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.

U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.

Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.

U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.

Tortu staviti u frižider da se stegne 2 sata, a potom je izvaditi iz kalupa.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Keks banana torta

Koraci pripreme

Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i dobro izmešati.

Posebno umutiti puter, C šećer u prahu i žumanca. Dodati natopljen keks, mlevene orahe i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa.

Pripremljenu smesu podeliti na dva dela.

U kalup za tortu obložen folijom rasporediti polovinu fila od keksa.

Banane poprskati sokom od limuna i poslagati preko fila.

U drugi deo fila od keksa dodati otopljenu čokoladu i dobro izmešati. Zatim ga rasporediti preko banana i poravnati.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu.

Tortu staviti u frižider da se stegne 2 sata, a potom je izvaditi iz kalupa.

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept