C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
12 belanaca
12 kašika šećera
9 kašika mlevenog keksa
3 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1 kašičica C praška za pecivo
Za fil 1:
12 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga C sa ukusom karamele
700 ml mleka
200 g mlevenog keksa
250 g putera
200 g mlečne čokolade sa ukusom karamele

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding karamel

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dana

Karamel torta sa mlevenim keksom

Prelepog ukusa i izgleda.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera dodati 3 kašike mlevenog keksa, a kašiku brašna, 1 kašiku C kakaoa i na vrh kašičice C praška za pecivo.

Masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 15 minuta.

Tako napraviti još 2 kore.

Fil 1:
U posudu staviti 5oo ml mleka da se kuva. Umutiti 12 žumanaca sa 200 g šećera, dodati 2 C pudinga sa ukusom karamele, 200 ml mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Kada bude mlako dodati 250 g umućenog putera, 200 g otopljene mlečne čokolade sa ukusom karamele i 200 g mlevenog keksa.

Fil 2:
Umutiti 200 g C šlag krema sa 200 ml mleka.

Filovati tortu. Na tacnu staviti 1 koru, natopiti sa čokoladnim mlekom, premazati sa 1/2 fila 1, 1/2 fila 2, kora natopljena mlekom, 2/2 fila 1, 2/2 fila 2.

U posudu staviti 200 ml slatke pavlake, 150 g čokolade i kuvati na pari (ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi. Dobro ohladiti i umutiti mikserom.

Sa ovom kremom premazati po vrhu i okolo tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata