C Slatka tradicija

Sastojci
Za 3 kore:
9 belanaca
3 žumanca
9 kašika šećera
6 kašika brašna
9 kašika mlevenog keksa
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
6 žumanaca
300 g šećera
700 ml mleka
2 kesice C pudinga sa ukusom vanile
500 ml slatke pavlake
200 g mlevenog keksa
Dekoracija:
2 kesice C šlaga
mleko ili kisela voda

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Karamel torta

Jednostavna priprema, fenomenalan ukus i savršen recept za početnike.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Umutiti 3 belanca u čvrst šam sa 3 kašike šećera. Dodati lagano muteći jedno žumance.

Umešati varjačom 2 kašike brašna,3 kašike keksa i 1/3 C praška za pecivo.

Sipati ravnomerno u pleh obložen pek papirom (četvrtasti 30x20 ili okrugli 26cm) i peći na 180°C oko 15 minuta.

Na isti način ispeći i druge dve kore.

Fil:
U šerpu sipati šećer i staviti na laganu vatru da se karamelizuje. Šećer treba da dobiju finu zlatnu boju i da se rastopi skroz.

Dodati lagano mešajući 500 ml mleka. Kuvati dok se šećer ne otopi. Ostatak mleka izmešati sa žumancima i pudingom.

Kada se šećer otopio dodati ostatak mleka sa pudingom i žumancima. Zakuvati.

Ostaviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati umućenu slatku pavlaku i keks.

Filovati kora-fil-kora-fil...

Ukrasiti umućenim C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Savršena za slavlja i pogodna za ukrašavanje fondanom. Kore ne treba kvasiti jer su u kombinaciji sa filom jako sočne.Tortu je poželjno napraviti dan ranije, kako bi se sastojci spojili.