C Slatka tradicija

Sastojci
Kore
10 komada jaja
150 g šećera
100 g mlevenih lešnika
50 g čokolade u prahu
4 kašike brašna
1 kesica C praška za pecivo
Fil I:
10 komada jaja
20 kašika šećera
100 g čokolade
250 g maslaca
150 g mlevenih lešnika
100 g mlevenog keksa
Fil II:
1/2 l slatke pavlake
Za ukrašavanje:
3 kesice C šlag krema sa ukusom vanile
4 kašike C šećera u prahu
4 kesice C vanil šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šlag krem sa ukusom vanile Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Kapućino torta

Izdašna i veoma ukusna torta. Uvek se traži parče više.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kore (treba da se ispeku od navedenih sastojaka 4 kore):

Ulupati penasto jaja, pa dodati šećer i sve ostale sastojke. Ja celu masu ispečem u najvećem plehu od rerne, pa presečem po dužini, i svaku po debljini da dobijem 4 lente.

Fil I:
Izmiksati jaja sa šećerom, izlomiti čokoladu i lupati na pari dvadesetak minuta.

Kada se ohladi dodati umućen maslac, lešnike i mleveni keks.

Fil II:
Ulupati slatku pavlaku, ili C šlag penu sa kiselom vodom, pa dodati kapućino u prahu.

Ređanje torte: kora - fil I - fil II - kora - fil I - fil II …dok se sve ne utroši.

Ukrasiti ulupanim C šlag kremom sa 4 kašike C šećera u prahu i 4 kesice C vanilin šećera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pravite je dva dana ranije.
Za fil II blaža varijanta je da se ulupa 300 g C šlag pene sa 3 dl kisele vode, i u to dodati 4 kapućina u prahu od lešnika, pa ovaj krem mazati preko svakog čokoladnog fila!