C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašika lešnika
2 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Fil:
10 žumanaca
10 kašika šećera
700 ml mleka
2 C puding sa ukusom vanilina
3 kesice kapućina od lešnika (a može i čokolada)
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
Za dekoraciju:
300 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake 180 g
1 kašika C kakao praha
350 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Kapućino torta

Inače, ova torta je pravljena sinu za rođendan i svi su oduševljeni...jer ukus je fantastičan.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 20 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti dobro belanca sa šećerom, pa lagano umešati lešnik sa brašnom i C praškom za pecivo. Peći na 200 C 10 min.

Na isti način ispeći još jednu koru. U plehu dimenzija 38x34.

Kore preseći na pola tako da dobijemo 4 iste kore.

400 ml mleka zajedno sa šećerom staviti na ringlu da mleko prokuva, u drugom sudu sastaviti puding, žumanca i 300 ml mleka.

Lagano, mešajući neprestano masu sa pudingom, sipati u provrelo mleko. Kada se masa zgusne skloniti sa vatre i ohladiti.

Margarin sa C šećerom u prahu dobro umutiti, pa ga sastaviti sa ohladjenom kremom.

Dobijenu kremu podeliti na pola, pa u jedan deo staviti kapućino (koji je razmućen sa 2 kašike vode).

Filovati kore: Kora koju poprskamo mlekom ili nekim sokom pa žuti-vanil krem, pa kapućino krem. I tako sve četiri kore filujemo.

Za dekoraciju torte dobro umutiti C šlag kremu (ili penu) sa 350 ml mleka, isfilujemo celu tortu, a zatim u ostatak kreme dodamo kakao, pa dodatno ukrasimo tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata