Početna > Recepti > Recepti za torte > Kapriolo torta sa voćem
Sastojci
Piškota:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Žuti fil:
1 l mleka
250 g šećera
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
Voćni fil:
200 ml vode
200 g šećera
1/2 kg crvenog voća (jagode, maline, višnje, šumsko voće)
2 C pudinga od vanile
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Za ukrašavanje:
3 C šlag krema od vanile
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Ispeći piškotu od 5 jaja i poprskati je sokom.
Žuti fil:
U mleku skuvati C puding sa šećerom, ohladiti i dodati umućen margarin.
Voćni fil:
U 200 ml vode staviti šećer i malo prokuvati. Kad se šećer malo ušpinuje staviti voće, par minuta da počne ključati i u to dodati 2 C pudinga od vanile razmućena u 200 ml hladne vode.
Kad se zgusne, skinuti i topao fil sipati na piškotu.
Kad se skroz ohladi staviti žuti fil, pa glazuru i na kraju C šlag krem umućen po uputstvu. Ukrasiti voćem!
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Možete koristiti i zamrznuto voće, paziti na količinu tečnosti koju pusti, ako ima previše ili odasuti pre stavljanja pudinga ili razmutiti 1 C puding više!