C Slatka tradicija

Sastojci
Piškota:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Žuti fil:
1 l mleka
250 g šećera
3 C pudinga od vanile
250 g margarina
Voćni fil:
200 ml vode
200 g šećera
1/2 kg crvenog voća (jagode, maline, višnje, šumsko voće)
2 C pudinga od vanile
Glazura:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Za ukrašavanje:
3 C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kapriolo torta sa voćem

Lagana voćna torta koja se može pripremati cele godine, a ne zahteva puno vremena i ne košta mnogo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ispeći piškotu od 5 jaja i poprskati je sokom.

Žuti fil:
U mleku skuvati C puding sa šećerom, ohladiti i dodati umućen margarin.

Voćni fil:
U 200 ml vode staviti šećer i malo prokuvati. Kad se šećer malo ušpinuje staviti voće, par minuta da počne ključati i u to dodati 2 C pudinga od vanile razmućena u 200 ml hladne vode.

Kad se zgusne, skinuti i topao fil sipati na piškotu.

Kad se skroz ohladi staviti žuti fil, pa glazuru i na kraju C šlag krem umućen po uputstvu. Ukrasiti voćem!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete koristiti i zamrznuto voće, paziti na količinu tečnosti koju pusti, ako ima previše ili odasuti pre stavljanja pudinga ili razmutiti 1 C puding više!