burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija8

Kapri torta sa malinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora:

6 belanca

10 kašika šećera

2 kašike brašna

Fil I:

300 g malina

6 kašika šećera

200 ml vode

1 kesica C pudinga od maline

1 kašika C čvrstina (gustina)

Fil II:

400 g mleka

6 žumanca

3 kašike brašna

6 kašika šećera

150 g margarina

100 g čokolade

250 g C šlaga

Kapri torta sa malinama

Koraci pripreme

Izmutiti belanca u čvrst šam potom dodati šećer dobro sve izmiksati i na kraju umešati brašno.

Pripremljenu smesu izliti u duguljast pleh obložen papirom za pečenje i koru peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Staviti maline u posebnu šerpicu pa sipati šećer i vodu. Sastojke zagrevati dok smesa ne počne da vri, a onda ukuvati puding i C čvrstin. Treba da se dobije gust žele.

Dok je još vruć, žele od malina preliti preko kore. Pripremiti drugi fil.

Staviti mleko da se kuva, a mikserom umutiti žumanca brašno i šećer u penušavu smesu. Izmiksanu smesu uliti u vrijuće mleko i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se ohladi pa ga onda sjediniti sa umućenim margarinom.

Gotov fil premazati preko želea od malina. Istopiti čokoladu i preliti preko žutog fila.

Sačekati da se dobro ohladi, a potom umutiti C šlag i njime ukrasiti celu tortu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kapri torta sa malinama

Koraci pripreme

Izmutiti belanca u čvrst šam potom dodati šećer dobro sve izmiksati i na kraju umešati brašno.

Pripremljenu smesu izliti u duguljast pleh obložen papirom za pečenje i koru peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Staviti maline u posebnu šerpicu pa sipati šećer i vodu. Sastojke zagrevati dok smesa ne počne da vri, a onda ukuvati puding i C čvrstin. Treba da se dobije gust žele.

Dok je još vruć, žele od malina preliti preko kore. Pripremiti drugi fil.

Staviti mleko da se kuva, a mikserom umutiti žumanca brašno i šećer u penušavu smesu. Izmiksanu smesu uliti u vrijuće mleko i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se ohladi pa ga onda sjediniti sa umućenim margarinom.

Gotov fil premazati preko želea od malina. Istopiti čokoladu i preliti preko žutog fila.

Sačekati da se dobro ohladi, a potom umutiti C šlag i njime ukrasiti celu tortu.

Autor

Tatjana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept