C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanca
10 kašika šećera
2 kašike brašna
Fil I:
300 g malina
6 kašika šećera
200 ml vode
1 kesica C pudinga od maline
1 kašika C čvrstina (gustina)
Fil II:
400 g mleka
6 žumanca
3 kašike brašna
6 kašika šećera
150 g margarina
100 g čokolade
250 g C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom maline Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Kapri torta sa malinama

Divna kapri torta, ali ovaj put sa malinama.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmutiti belanca u čvrst šam potom dodati šećer dobro sve izmiksati i na kraju umešati brašno.

Pripremljenu smesu izliti u duguljast pleh obložen papirom za pečenje i koru peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Staviti maline u posebnu šerpicu pa sipati šećer i vodu. Sastojke zagrevati dok smesa ne počne da vri, a onda ukuvati puding i C čvrstin. Treba da se dobije gust žele.

Dok je još vruć, žele od malina preliti preko kore. Pripremiti drugi fil.

Staviti mleko da se kuva, a mikserom umutiti žumanca brašno i šećer u penušavu smesu. Izmiksanu smesu uliti u vrijuće mleko i mešati dok se ne zgusne.

Ostaviti fil da se ohladi pa ga onda sjediniti sa umućenim margarinom.

Gotov fil premazati preko želea od malina. Istopiti čokoladu i preliti preko žutog fila.

Sačekati da se dobro ohladi, a potom umutiti C šlag i njime ukrasiti celu tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata