C Slatka tradicija

Sastojci
11 jaja
250 g šećera
13 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
600 ml mleka
2 C vanilin šećera
100 g C šećera u prahu
1 margarin
3 C šlaga
13 kašika brašna
200 g čokolade za kuvanje
1 kg jagoda

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kapri torta sa jagodama

Prelepa torta za vreme svežih jagoda, ali je podjednako ukusna i sa zamrznutim.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Biskvit:
Odvojiti belanca i dobro umutiti sa 6 kašika šećera, dodati žumanca, 6 kašika brašna i 6 kašika vode.

Peći na 175 stepeni oko 20 minuta.

Fil 1:
Prokuvati 1 kg jagoda, isečenih na sitnije komade, sa 100 ml vode i 250 g šećera.

Čim prokuva dodati razmućena 2 C pudinga od vanile sa 100 ml vode. Pustiti fil da malo prokuva i ohladiti.

Fil 2:
U 1/2 l mleka ukuvati 5 žumanaca, 7 kašika šećera, 2 C vanilin šećerai 7 kašika brašna, razmućena u 100 ml mleka.

U hladan fil dodati umućen 1 margarin sa 100 g C šećera u prahu.

Slagati:
Prvo piškota, prvi fil, drugi fil, 200 g čokolade istopiti pa preliti.

Kada se prohladi staviti 3 dobro umućena C šlaga prema uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta se može praviti sa malinama ili višnjama, ali je najukusnija sa jagodama. Po mogućnosti praviti je dan ranije da bi se dobro ohladila.