C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje gotovih kora
0,25 l soka od jagoda ili mleka za natapanje kora
Za crveni fil:
700 g jagoda
5-6 kašika C čvrstina
100 ml vode + 150 ml vode
300 g šećera
2 kesice C pudinga od jagode
Za žuti fil:
4 kesice C pudinga od vanile
1 l mleka
1 margarin
Za čokoladni deo:
300 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Čvrstin Puding sa ukusom jagode Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Katarina

Kapri torta sa gotovim korama

Ukusna i osvežavajuća torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu staviti 100 ml vode i 300 g šećera. Kada proključa dodati 700 g seckanih jagoda. Povremeno mešati.

Kada smesa proključa dodati prethodno dobro razmućen C puding sa 1,5 dl vode. Ostaviti da jos jednom proključa uz povremeno mešanje da se ne bi stvorila pokorica.

Zatim u drugu šerpu staviti 800 ml mleka da se zagreje do ključanja. U manju posudu staviti 4 kesice C pudinga od vanile, 5-6 kašika šećera (može i više) i razmutiti sa 200 ml mleka da nema grudvica.

Kada mleko u velikoj šerpi priključa dodati razmućen puding i mešati dok se ne skuva. Ohlađeni puding umutiti sa 1 margarinom koji je odstojao na sobnoj temperaturi.

Poređati jednu gotovu koru i nakvasiti je sa sokom od jagoda ili mlekom, zatim staviti ohlađen crveni fil.

Preko crvenog fila potrebno je otopiti 100 g čokolade sa 1 kašikom ulja i kašikom mleka. Malo ohladiti čokoladu i premazati preko crvenog fila.

Staviti na par minuta u frizider da se stegne čokolada.

Preko čokolade namazati žuti fil od C pudinga.

I tako ređati sve dok imate kora.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto žutog fila može da se napravi beli sa 500 g C šlaga.