C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
650 g šećera
1 C vanilin šećer
1 supena kašika običnog sirćeta
6 kašika čvrstina
0,5 l mleka
1 margarin
500 g jagoda
1 C šlag
3 C pudinga od jagode ili maline
200 g mlečne čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin Šlag classic Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ceca

Kapri torta

Lepa sezonska poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10-15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Razdvojiti belanca od žumanaca. Umutiti dobro 10 belanaca, dodati sirće i 300 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.

Ugrejati rernu na 150 stepeni. Smesu izliti na pek papir i staviti u ugrejanu rernu i sušiti koru oko 1 sat. Prvo smanjiti na 100 stepeni i peći oko 20 minuta, pa smanjiti na 50 stepeni i peći još oko pola sata.

U međuvremenu napraviti fil broj 1:
Umutiti 10 žumanaca sa 200 g šećera i 6 kašika C čvrstina sa malo hladnog mleka (od 0,5 l odsuti).

Ostatak mleka staviti da provri, pa u njega zakuvati umućena žumanca (kao kad kuvate puding). Kada se dobro ohladi, dodati ceo margarin i sve zajedno umutiti.

Crveni fil:
500 g očišćenih jagoda, 1 C vanilin šećer i 150 g šećera staviti da prokuva u 200 ml vode. 3 C pudinga od jagode razmutiti u malo vode (vode tek da se puding razmuti) i zakuvati u voće.

Skunuti sa šporeta i mešati dok se ne ohladi.

Filivati kora, crveni fil, glazura od čokolade, žuti fil. Od gore C šlag. Ukrasiti svežim jagodama.

Glazura:
200 g mlečne čokolade otopiti u šerpici sa 1 kašikom ulja ili malo margarina.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Izgleda možda zahtevno, ali dok se kora peče oba fila se mogu umutiti. Super je.