C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
9 belanca
15 kašika šećera
12 kašika oraha
2 kašike brašna
Crvena krema:
500 g jagoda
200 g šećera
2 C pudinga od jagode
2 kašike C čvrstina
Žuta krema:
18 žumanca
3 kašike brašna
3 kašike C čvrstina
200 g šećera
2 C vanilin šećera
250 g margarina
200 g čokolade
5 kašika ulja
5 kašika mleka

Naši proizvodi
Puding sa ukusom jagode Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Brankica

Kapri torta

Lagana torta sa filom od jagoda i drugim vanil kremom. Korice od belanca i oraha prelivene čokoladom. Kremasta i osvežavajuća.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 25 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Umutiti 9 belanca sa 15 kašika šećera, dodati 12 kašika oraha i 2 kašike brašna. Peći na 180 stepeni 25 minuta. Napraviti još jednu koricu.

Crvena krema:
500 g jagoda kuvati sa 200 g šećera. Posebno umutiti 2 C pudinga od jagode sa malo vode i 2 kašike C čvrstina. Zakuvati kremu.

Žuta krema:
18 žumanca umutiti mikserom sa 3 kašike brašna, 3 kašike C čvrstina. Smesu sipati u provrelo mleko (500 ml) gde ste dodali 200 g šećera i 2 C vanilin šećera. Zakuvati.

Kad se krema ohladi umutiti sa 250 g margarina.

Potrebno jos 200 g čokolade za kuvanje u koje se doda 5 kašika ulja i 5 kašika mleka. Rastopiti.

Ređati: kora, crvena krema pola, žuta krema pola, pola čokolade, kora...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dobro je ohladiti, bar preko noći da odstoji.