C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
200 g mlevenog keksa
100 g otopljenog margarina
50 ml gaziranog soka
Fil:
500 ml jogurta
200 ml slatke pavlake
2 kesice želatina C
5 kašika šećera
5 nektarina
5 kajsija
Preliv:
1 kesica preliva za torte
1 kesica šlaga C
3 nektarine

Naši proizvodi
Želatin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Jogurt torta sa nektarinama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider.

Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.

Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.

Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.

Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne. Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte.

Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne.

Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata