burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Jogurt torta sa nektarinama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Kora:

200 g mlevenog keksa

100 g otopljenog margarina

50 ml gaziranog soka

Fil:

500 ml jogurta

200 ml slatke pavlake

2 kesice želatina C

5 kašika šećera

5 nektarina

5 kajsija

Preliv:

1 kesica preliva za torte

1 kesica šlaga C

3 nektarine

Jogurt torta sa nektarinama

Koraci pripreme

Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider.

Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.

Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.

Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.

Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne. Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte.

Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne.

Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Jogurt torta sa nektarinama

Koraci pripreme

Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider.

Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.

Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi. Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.

Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.

Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne. Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte.

Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne.

Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept