C Slatka tradicija

Sastojci
1 l jogurta
5 C classic šlagova
4 C želatina
250 g C šećera u prahu
1 kg banana
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Šlag classic Šećer u prahu Prašak za pecivo Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Jogurt torta C

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
6 belanaca umutiti pa dodati 6 kašika šećera, kada dobijete penastu masu dodati 6 kašika brašna, 6 žumanaca i 1 C prašak za pecivo i nastaviti mućenje, ali kašikom.

Peći u okruglom plehu 28cm, 15 minuta na 220 stepeni. Kada se prohladi, podeliti na tri kore.

Fil:
4 dl jogurta, 250 g C šećera u prahu i 4 C želatina prokuvati. Kada se prohladi dodati ostatak jogurta (6 dl ).

Umutiti 5 C classic šlagova i sve spojiti.

Ređati u dublju šerpu: fil, kora, fil, banane, fil, kora, fil, banane, fil i na kraju kora.

Sve zamrznuti preko noći... Sutra ujutru prevrnuti na tacnu... Lako ispada.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja najčešce pečem tri zasebne kore (znači 2 jajeta, 2 kašike šećera, 2 kašike brašna i malo praška za pecivo) lakše mi je pošto sve budu jednake.