C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
5 supenih kašika šećera
5 supenih kašika brašna
1 kašika vode
1 kesica C praška za pecivo
Za fil:
1 l voćnog jogurta od jagode
200 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
1 l slatke pavlake
1 kg jagoda
3 kesice C želatina
3 kesice crvenog preliva za torte

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Jogobela

Divna, voćna torta sa jagodama.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Žumanca pomešajte sa šećerom i vodom, dodajte brašno, C prašak za pecivo i sneg od belanaca pa dobro izmešajte.

Smesu sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite oko 25 min na 180 C.

Penasto umutite slatku pavlaku, pa je sjedinite sa voćnim jogurtom, C šećerom u prahu, C vanilin šećerom i 850 g iseckanih jagoda.

U šerpici pomešajte C želatin sa 12 kašika vode i zagrevajte na ringli da se istopi, a onda ga postepeno, uz mućenje dodajte kremu od jagoda.

Nafilujte koru i ostavite da se sve prohladi, pa ukrasite preostalim jagodama.

Po uputstvu sa kesice napravite crveni preliv, pa njime prelijte celu tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata