C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
4 C vanilin šećera
1 l mleka
30 kašika šećera
2 kašike brašna
2 kašike C griza
2 kašike ekstrata ruma
1 kašičica ceđenog soka od limuna
3 C pudinga od čokolade
250 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
150 g seckanih oraha
3 C šlag krema sa ukusom čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Jesenja čokoladna torta sa orasima

Jesenja čokoladna torta sa orasima je preukusna, sočna i jako lepo miriše. Najvaznije je koristiti C proizvode prilikom pripreme torte - tako će obezbediti savršen ukus.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Potrebno je prvo uključiti rernu da se zagreje na 120 stepeni. Potom pripremite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Zatim krenite sa pripremom kore.

Odvojite belanca i žumanca. Umutiti 8 belanca sa 16 kašika šećera. U belanca dodavati šećer kašiku po kašiku.

Masa treba biti jako gusta i sjajna, zatim didati kašičicu ceđenog soka od limuna, zatim 2 kašike brašna i 2 kašike C griza.

Odmah istresite u pripremljen kalup i ubacite u rernu, susite oko 90 minuta bez otvaranja rerne.

Nakon toga izvadite iz rerne i koru ohladiti. Kada se kora ohladi preliti je sa 200 ml zagrejanog mleka u kojoj je pre toga umešana C vanilin šećer (2 kesice) i dve kašike ekstrata ruma.

Zatim krenite sa pripremom fila. Od 800 ml mleka odvojite 150 ml mleka i umešajte 3 kesice C pudinga od čokolade.

A zatim preostalo mleko staviti da provri sa 14 kašika šećera i 2 kesice C vanilin šećera. Kada provri ubacite razmućeni puding i 8 žumanaca (koja su ostala nakon pripreme kore) i napravite fil.

Kada se fil ohladi umutite ga sa 250 g margarina. Tako dobijen fil podelite u 2 dela.

U prvi deo ubacite 150 g seckanih oraha, a u drugi deo ubacite 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Zatim preko korice premažite fil 1, pa fil 2. Nakon toga pripremite 3 kesice „C šlag krema od čokolade prema upustvu sa kesice.

Tortu ukrasiti C šlag kremom i odozgo narendati čokoladu i pospite mlevenim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prilikom sušenja kore nemojte otvarati rernu 90 minuta, da kora ne bi spala.