burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Jesenja čokoladna torta sa orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

8 jaja

4 C vanilin šećera

1 l mleka

30 kašika šećera

2 kašike brašna

2 kašike C griza

2 kašike ekstrata ruma

1 kašičica ceđenog soka od limuna

3 C pudinga od čokolade

250 g margarina

100 g čokolade za kuvanje

150 g seckanih oraha

3 C šlag krema sa ukusom čokolade

Jesenja čokoladna torta sa orasima

Koraci pripreme

Potrebno je prvo uključiti rernu da se zagreje na 120 stepeni. Potom pripremite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Zatim krenite sa pripremom kore.

Odvojite belanca i žumanca. Umutiti 8 belanca sa 16 kašika šećera. U belanca dodavati šećer kašiku po kašiku.

Masa treba biti jako gusta i sjajna, zatim didati kašičicu ceđenog soka od limuna, zatim 2 kašike brašna i 2 kašike C griza.

Odmah istresite u pripremljen kalup i ubacite u rernu, susite oko 90 minuta bez otvaranja rerne.

Nakon toga izvadite iz rerne i koru ohladiti. Kada se kora ohladi preliti je sa 200 ml zagrejanog mleka u kojoj je pre toga umešana C vanilin šećer (2 kesice) i dve kašike ekstrata ruma.

Zatim krenite sa pripremom fila. Od 800 ml mleka odvojite 150 ml mleka i umešajte 3 kesice C pudinga od čokolade.

A zatim preostalo mleko staviti da provri sa 14 kašika šećera i 2 kesice C vanilin šećera. Kada provri ubacite razmućeni puding i 8 žumanaca (koja su ostala nakon pripreme kore) i napravite fil.

Kada se fil ohladi umutite ga sa 250 g margarina. Tako dobijen fil podelite u 2 dela.

U prvi deo ubacite 150 g seckanih oraha, a u drugi deo ubacite 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Zatim preko korice premažite fil 1, pa fil 2. Nakon toga pripremite 3 kesice „C šlag krema od čokolade prema upustvu sa kesice.

Tortu ukrasiti C šlag kremom i odozgo narendati čokoladu i pospite mlevenim orasima.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Jesenja čokoladna torta sa orasima

Koraci pripreme

Potrebno je prvo uključiti rernu da se zagreje na 120 stepeni. Potom pripremite kalup i obložite ga papirom za pečenje. Zatim krenite sa pripremom kore.

Odvojite belanca i žumanca. Umutiti 8 belanca sa 16 kašika šećera. U belanca dodavati šećer kašiku po kašiku.

Masa treba biti jako gusta i sjajna, zatim didati kašičicu ceđenog soka od limuna, zatim 2 kašike brašna i 2 kašike C griza.

Odmah istresite u pripremljen kalup i ubacite u rernu, susite oko 90 minuta bez otvaranja rerne.

Nakon toga izvadite iz rerne i koru ohladiti. Kada se kora ohladi preliti je sa 200 ml zagrejanog mleka u kojoj je pre toga umešana C vanilin šećer (2 kesice) i dve kašike ekstrata ruma.

Zatim krenite sa pripremom fila. Od 800 ml mleka odvojite 150 ml mleka i umešajte 3 kesice C pudinga od čokolade.

A zatim preostalo mleko staviti da provri sa 14 kašika šećera i 2 kesice C vanilin šećera. Kada provri ubacite razmućeni puding i 8 žumanaca (koja su ostala nakon pripreme kore) i napravite fil.

Kada se fil ohladi umutite ga sa 250 g margarina. Tako dobijen fil podelite u 2 dela.

U prvi deo ubacite 150 g seckanih oraha, a u drugi deo ubacite 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Zatim preko korice premažite fil 1, pa fil 2. Nakon toga pripremite 3 kesice „C šlag krema od čokolade prema upustvu sa kesice.

Tortu ukrasiti C šlag kremom i odozgo narendati čokoladu i pospite mlevenim orasima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept