C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa za torte i kolače
70 g maslaca
1 ceđena pomorandža
Fil:
1 l mleka
3 kesice C Pudinga sa ukusom čokolade
4 kašike šećera
100 g crne čokolade za kuvanje
125 g maslaca sobne temperature
100 g C šećera u prahu
250 ml slatke pavlake
2 kesice C želatina
50 ml vode
Dekoracija:
kakao mrvice
mix cvetići
čokoladne bombone

Naši proizvodi
Puding čokolada Šećer u prahu Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Jednostavna puding torta

Brzo i jednostavno za pripremu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Maslac sobne tempetature sjediniti sa sokom od ceđene pomorandže i mlevenim keksom. Sve lepo umesiti.

Kalup za torte (26 cm) obložiti folijom ili pek papirom i rukama ravnomerno utisnuti podlogu od keksa. Ostavite u frižideru dok pripremate fil.

Skuvati C puding sa 4 kašike šećera. Kada se puding zgusne dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi i ostaviti da se potpuno ohladi.

Zatim u 50 ml hladne vode rastopiti C želatin i ostaviti da nabubri.

Posebno umutiti maslac i C šećer u prahu, a zatim sve dodati ohlađen puding i sve lepo umutiti mikserom u homogenu masu.

Posebno umutiti slatku pavlaku, pa sjediniti sa umućenim filom.

Dobijeni krem sipati u kalup preko kore i ostavite u frižider da se stegne.

Kada se ohladi skinite kalup i ukrasite po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da poslasticu napravite dan ranije i ostavite preko noći da se dobro ohladi i stegne radi lakšeg sečenja.