C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
20 kašika šećera
10 kašika brašna
800 ml mleka
3 pudinga C od vanile
2 C vanilin šećera
150 g margarina
4 kašike džema od kajsije
2 kašike C čvrstina
C šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake (180 g)

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Jastuk torta

Poslastica koja je uvek siguran plan B, jer ove sastojke uvek imamo u kući.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Odvojiti 10 belanaca i umutiti. Dodati 10 kašika šećera, 10 žumanaca i 10 kašika brašna.

Sipati u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni 15 minuta.

Kada se ohladi, koru iseći po dužini na trake širine 1 cm.

Fil:
10 kašika šećera, 3 kesice C pudinga od vanile, 2 kašike C čvrstina, 2 kesice C vanilin šećera.

Razmutiti sa malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva.

U vrelo mleko sipati razmućenu smesu i skuvati. Kada se ohladi dodati 150 g umućenog margarina.

Postupak:
Polovinu isečenih traka od kore ređati tako da sečena strana bude na tacni. Ređati u smeru odozgo na dole.

Preko namaziti džem od kajsija i polovinu fila. Zatim složiti drugi red traka i ređati u smeru levo ka desno.

Namazati krem i po vrhu staviti C šlag. Ohladiti i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto džema od kajsija može se koristiti bilo koji voćni džem. Naročito je ukusno sa džemom od šipurka ili maline.