Početna > Recepti > Recepti za torte > Jagodica breg
Sastojci
Kora:
300 g mlevenog keksa
120 g maslaca
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
100 ml soka od pomorandže
Fil:
500 ml slatke pavlake
400 g krem sira
1 C želatin
150 g C šećera u prahu
400 g svežih jagoda
100 g čokolade
100 g keksa u komadu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Jedan deo jagoda iseći na listiće i u obloženu folijom dublju plastičnu činiju zalepiti jagode.
Slatku pavlaku umutiti, odvojiti jedan manji deo sa strane za koru, dodati krem sir, razmućeni C želatin, iseckane jagode i C šećer u prahu, sipati u činiju.
U ostatak slatke pavlake dodati mleveni keks i C šećer u prahu, C vanilin šećer i sok od pomorandže.
Sve sjediniti i staviti preko voćnog fila, gore poređati keks u komadu.
Ostaviti u frižideru 2h i posle okrenuti činiju, skinuti foliju i ukrasiti rastopljenom čokoladom i svežim voćem.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs