C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
4 kašike brašna
12 kašika mlevenog prepečenog lešnika
1 kesica C praška za pecivo
šećer
1 kesica C vanila pudinga
1/2 pakovanja margarina ili putera (125 g)
mleko
1 kesica C krem šlaga
1 kg jagoda

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milomirka

Jagoda sa lešnicima

Lako za pripremu, još lakše za konzumaciju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca, pa belanaca umutiti sa 8 kašika šećera, dodati 12 kašika mlevenog prepečenog lešnika, 4 kašike brašna i pola kesice C praška za pecivo.

Izliti u veliki pleh i ispeći koru u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Koricu ohladiti i podeliti na 3 dela.

Staviti 300 ml mleka da se kuva pa umutiti žumanca sa 10 kašika šećera i vanila pudingom. Sipati u mleko i skuvati. Ostaviti da se ohladi.

Za to vreme skuvati jagode i lagano ih usitniti dok se kuvaju. Dodati nekoliko kašika šećera ukoliko su jagode kisele.

U ohlađen puding umutiti margarin.

Na korice najpre naneti jagode pa žuti krem,tako 3 puta.

Ostaviti tortu da se ohladi, a zatim umutiti šlag i ukrasiti tortu jagodama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata